0727.737.225
vanzari@cartierulnourahova.ro

Media Cartierul nou Rahova

Sectiunea media - CartierulNouRahova.ro.

Cartierul Rahova devine zona turistica si de promenada

Cartierul Rahova va fi reintegrat in centrul Capitalei. Primaria Capitalei va amenaja un traseul pietonal care va face legatura cu Piata Unirii si Piata Romana. Piata de Flori va fi reamenajata si modernizata, iar in subsol va fi construita o parcare subterana cu 360 de locuri. De asemenea, un nou proiect propune si amenajarea unui parc in spatele Palatului de Justitie, reconstruirea Podului Calicilor, dar si construirea unui parcaj subteran. Proiectele fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana elaborat de Primaria Capitalei si vor fi realizate cu fonduri europene. Proiectele se afla deocamdata in dezbatere publica.

Primaria Capitalei vrea sa readuca zona Uranus – Cartierul Rahova – Piata de Flori in centrul de interes al Capitalei. Zona Uranus a fost un cartier rezidential care a devenit o zona reziduala in urma demolarilor masive din anii 80, iar Calea Rahovei care reprezenta una dintre cele mai vechi si mai dinamice artere comerciale din capitala, a fost izolata in urma constructiilor si a schimbarilor realizate in perioada regimului comunist.

Municipalitatea intenționeaza sa reabiliteze intreaga zona din punct de vedere functional, economic, social si cultural. Proiectul propune accentuarea caracterului de Piata de Flori, construirea unui parcaj subteran sub Piata Rahova si partial sub Piata de Flori, dar si amenajarea unui traseu pietonal.

“Inspre Calea Rahovei este propusa salubrizarea terenului si eliminarea constructiilor cu caracter improvizat. Sunt propuse a fi reabilitate si refunctionalizate corpul dinspre Bd. Cosbuc si corpul de piata construit  in aceeasi perioada, dinspre calea Rahovei. Cele doua ganguri ale cladirii pietei, in prezent obturate, vor fi redate in folosinta, realizand un parcurs coerent intre cele doua jumatati ale terenului , care pana acum  functionau independent ca piata agro-alimentara, si piața de flori improvizata. Porticul Pietei Coșbuc se continua cu parcursuri agrementate cu copertine care apara de soare si intemperii varietatea de flori, si mese care te invita la pranz sau numai la un ceai”, mai propun arhitectii.

Noile constructii vor fi realizate din metal sau lemn, cu inchiderile rabatate sau etanse. De asemenea, arhitectii spun ca din punct de vedere economic, pentru ca proiectul sa aiba succes, piata ar trebui organizata astfel: 50-60% comert cu flori, 30-40% alimentatie publica, iar 10% altele.

Comentează articolul