0727.737.225
vanzari@cartierulnourahova.ro

Investii de un miliard de euro în zona Ghencea - Alexandriei

Una dintre cele mai importante companii de investiţii în construcţii din Republica Populară Chineză, Shandong Ningjian Construction Group a semnat, marţi un protocol de colaborare cu Primăria Sectorului 5.

Investii de un miliard de euro în zona Ghencea – Alexandriei

Investii de un miliard de euro în zona Ghencea – Alexandriei

Una dintre cele mai importante companii de investiţii în construcţii din Republica Populară Chineză, Shandong Ningjian Construction Group a semnat, marţi un protocol de colaborare cu Primăria Sectorului 5 din Bucureşti în vederea realizării unui ansamblu rezidenţial de peste 25.000 de locuinţe pe un teren viran din zona Ghencea.

Ansamblul rezidențial Ghencea-Alexandriei se va întinde pe o suprafață de 187 de hectare și, atunci când va fi gata, fa fi practic un mic oraș, putând găzdui în jur de 100.000 de persoane. Potrivit unui proiect inițial, ansamblul va avea 157 de blocuri cu 682 de apartamente cu o cameră și alte 302 blocuri cu apartamente care vor avea mai multe camere. De asemenea vor fi centre comerciale, un spital, piață, școală, grădiniță și un liceu.

Terenul pe care urmează a fi construit ansamblul rezidențial se află în spatele terenului de fotbal Ghencea și se află în mare parte în administrarea Primăriei Sectorului 5, iar restul este al Ministerului Apărării Naționale, dar primarul Marian Vanghelie susține că a demarat deja procedurile pentru preluarea acelui teren de la MApN.

În cursul zilei de marți a fost semnat un acord de colaborare între primăria Sectorului 5 și Shandong Ningjian Construction Group. “Deocamdată suntem în faza studiilor de fezabilitate, așa că nu putem oferi foarte multe informații despre acest proiect. Cert este că vor fi și apartamente sociale de care vor beneficia locuitorii Sectorului 5″, a explicat Vanghelie.

Potrivit primarului nu se poate vorbi despre sumele care vor fi investite, dar se estimează că investiția va depăși un miliard de euro, iar spațiul locativ va ajunge la un preț de 400 de euro/mp.

Reprezentanții Shandong Ningjian Construction Group aflați la București au declarat că ei și-au înființat fiirma din România încă din 2009, anul acesta au semnat un contract cu primăria Craiova, urmând să construiască acolo locuințe sociale, iar Marian Vanghelie i-a contactat după ce a aflat de la Olguța Vasilescu de proiectul din Bănie.

Primarul Sectorului 5 a declarat că, având în vedere faza incipientă a proiectului, nu se poate vorbi încă despre data la care vor începe lucrările, dar se dorește ca acestea să înceapă cât mai curând cu putință.

Sursa: www.sector5.ro

Comentează articolul