0727.737.225
vanzari@cartierulnourahova.ro

Media Cartierul nou Rahova

Sectiunea media - CartierulNouRahova.ro.

Rahova, cartierul cu oferte pentru modesti si bogati laolalta

Calea Rahovei de acum se numea odinioara Ulita Calicilor sau Drumul Florareselor, iar spre sfarsitul secolului al XIX-lea era una dintre cele mai importante artere de circulatie din Bucuresti. Aceasta asigura accesul principal spre centrul orasului si iesirea spre Alexandria. A urmat industrializarea Capitalei, moment in care zona a crescut puternic. Erau concentrate acolo cel putin 20 de intreprinderi si fabrici. Toata dezvoltarea a fost oprita insa de izbucnirea Primului Razboi Mondial, iar dupa 1950, cartierul a intrat in declin.

Constructia cartierului Rahova, asa cum il stim astazi, a inceput odata cu lucrarile la Casa Poporului. Incepuse dezvoltarea rezidentiala, iar structura industriala nu a ajutat deloc acest demers. In acel moment, era cea mai indepartata zona fata de centrul orasului, ii lipsea infrastructura si, in plus, Penitenciarul Rahova nu ii ridica deloc cota. Pana in 1980, teritoriul era ocupat de case mici, specifice cartierelor marginase Capitalei. In anii ’80, cartierul cunoaste o transformare radicala, datorata in principal construirii Centrului Civic si Casei Poporului. Atunci au aparut mai multe blocuri, precum si primul parc din imprejurimi, Parcul Sebastian. Si azi, zona Sebastian este una dintre cele mai bine cotate.

In acest perimetru, preturile sunt relativ mari, aliniate la alte cartiere chiar mai bine cotate.
• Garsonierele pornesc de la 35.000 euro
• Apartamente 2 camere – 50.000 euro
• Apartament 3 camere – 62.000 euro

In zona mai ieftina, blocurile sunt construite in anii 1960-1977 si au suprafete mai mici, dar preturile reflecta toate aceste neajunsuri.
Garsonierele pornesc de la 28.000 euro, apartamentele cu doua camere au preturi de la 40.000 euro, iar cele cu trei camere costa 57.000 – 60.000 Euro. Sunt pe piata si apartamente cu 4 camere la preturi incepand cu 60.000 euro.

Ca alternativa puteti gasi si apartamente si garsoniere in constructii noi, in zona noului Cartier Rahova. Detalii, preturi, si informatii gasiti pe site-ul proiectului rezidential Dream Residence.

Comentează articolul